Сучасні жінки недооцінюють секс - дослідники

— 10 листопада 2011, 17:14

У рамках щорічного дослідження WomenTALK, що його проводить організація HealthyWomen, експерти дізнались про сексуальне життя 1031 жінки віком від 18 років.

51% респонденток зазначили, що здорове сексуальне життя – це кохання по кілька разів на тиждень. Між тим саме такою кількість сексу в своєму житті змогли похвалитися лише 30%. 66% учасниць кохаються раз на тиждень, а то й рідше, пише The Daily Mail.

У те, що сексуальне здоров'я є дуже важливим для здоров'я загального, вірять лише 42% жінок. Це доводить – представниці прекрасної статі повною мірою не усвідомлюють переваг "насиченого" сексуального життя.

"Поряд із позитивним моментом формування тіснішого зв'язку з партнером, активне сексуальне життя здатне зменшувати стрес, зміцнювати м'язи тазової діафрагми, поліпшувати роботу імунної системи та спалювати калорії", - каже виконавчий директор HealthyWomen Елізабет Баттагліно.

63% опитаних жінок назвали "зв'язок із партнером" найважливішою складовою сексу, але лише 42% зазначили, що вони "дуже" чи "надзвичайно" вдоволені цим аспектом свого сексуального життя.

ВІДЕО ДНЯ

"Здається, в жінок зростає така тенденція, що вони займаються сексом з обов'язку, а не з метою задоволення", - коментує психіатр Наомі Грінблатт.

Якщо ж жінка, наприклад, мати, яка працює, надто заклопотана, і їй бракує 24 годин у добі, секс, на превеликий жаль, може просто не увійти до переліку її пріоритетів.

Між тим дослідження, проведене експертами Королівської лікарні Единбурга, довело – жінки, що кохаються щонайменше 4 рази на тиждень, виглядають на 10 років молодшими від свого справжнього віку.

"Тоді як задоволення та близькість із вашим партнером має бути головною мотивацією для того, щоб займатися сексом, то позитивний вплив на здоров'я та самопочуття є великим бонусом", - говорить Грінблатт.

Реклама:

Головне сьогодні