У британських підлітків дедалі частіше діагностують сифіліс

— 14 листопада 2011, 10:51

Останніми роками цю хворобу здебільшого пов'язували зі старшими людьми, зокрема, з гомосексуальними чоловіками, пише Бі-бі-сі.

Втім, зараз в деяких районах Великої Британії виявляють значне її поширення саме серед тінейджерів.

При цьому британська Асоціація сексуального здоров'я та ВІЛ заявляє, що таких випадків, ніким не зафіксованих, може бути більше.

З кінця дев'яностих медики спостерігають різке збільшення випадків сифілісу, але здебільшого - серед гомосексуальних чоловіків 20-30 років.

Загальна кількість зафіксованих випадків порівняно невелика, але непокоїть тенденція до їх збільшення.

Пітер Грінхауз, консультант з питань сексуального здоров'я у Брістолі, звертає увагу на те, що ці випадки треба серйозно вивчити. "Будь-який спалах сифілісу серед молодих людей, серед підлітків є неочікуваним. Сифіліс не мав би виявлятися у тих групах, і ми не знаємо насправді, чому так відбувається", - каже він.

Медики також наголошують на тому, що збільшення кількості виявлених випадків свідчить про збільшення кількості невиявлених.

Мартін Мерчі, президент британського Товариства консультантів з питань сексуального здоров'я каже, що британські підлітки дедалі частіше домовляються про так званий "анонімний секс" через соціальні мережі.

"Той спосіб, в який люди зустрічаються та організовують сексуальні стосунки, дуже змінюється у суспільстві", - каже фахівець і доходить висновку, що це ускладнює спроби стримати поширення сифілісу.

Реклама:

Головне сьогодні