Тест

"Історія іграшок": що лікарям доводилося витягати з пацієнтів

Моторошна історія проілюстрована добіркою рентгенівських знімків, пише Huffington Post.

За допомогою книжки, що має назву Stuck Up, автори, Марті Сіндхіен, Річ Дребен та Мердок Найт, сподіваються прибрати "ганебне тавро" з таких нещасних випадків. Їхня мета - аби люди, з якими таке сталося, не боялися звернутися за медичною допомогою.

Більшість із "Топ-100" несподіваних речей потрапили всередину оральним чи ректальним шляхом, каже Сіндхіен. Однак деякі предмети пацієнти примудрилися запхати собі в ніс та уретру.

Дітлахи ковтають монетки частіше ніж дорослі, каже лікар. Зазвичай вони виходять, не завдавши шкоди, однак відомий випадок, коли пацієнт отримав отруєння від металів, коли в його животі опинилося 50 монет одразу.

Дорослі ж іноді ковтають обручки, наприклад, намагаючись приховати їх від своєї половини, аби не зіпсувати їй сюрприз.

"Люди молодшого віку більш схильні ковтати предмети або встромляти до носа чи вух. Вони все пхають до рота", - каже Сіндхіен

"Іноді пацієнти розповідають нам, що виконували якусь хатню роботу в голому вигляді, коли "впали" чи "спіткнулися" чи "стрибнули на ліжко" та "приземлилися на предмет", - констатує Дребен.

Деякі ж сміливці таки зізнаються, що грали в незвичні сексуальні ігри. Дуже поширеним поясненням є стан алкогольного сп'яніння, й частіше подібні халепи трапляються з чоловіками.

"Загалом чоловіки є більшими відчайдухами, що вдаються до ризикованих вчинків", - каже лікар.