Пенсіонерам слід частіше займатися сексом – вчені

— 21 листопада 2011, 13:18

Дослідники переконалися: від того, як часто 65-річний чоловік або жінка займається коханням, залежить рівень їхньої вдоволеності життям та подружнє щастя.

Проведене опитування виявило, сексуально активні літні люди значно частіше почуваються "дуже щасливими", ніж ті, хто принаймні рік утримувався від любощів.

Про це пише The Telegraph.

"Це дослідження допоможе розпочати обговорення та зародити інтерес до нестандартних підходів до проблем, що перешкоджають людям літнього віку вести сексуально-активне життя, але які можна вирішити", - каже представниця Agricultural and Mechanical University Флориди Едріенн Джексон.

В опитуванні взяли участь 238 одружених американців, старших за 65 років. 60% із тих респондентів, які кохалися в останній рік частіше ніж раз на місяць, назвали своє життя "дуже щасливим". Із тих, хто вже більше року зовсім не займався сексом, таку відповідь дали лише 40%.

59% учасників, які мінімум рік не кохалися зі своїми половинами, все одно назвали свій шлюб "дуже щасливим". Таку ж відповідь дали 8 із 10 представників "сексуально-активної" групи.

Із висновками дослідників цілком погодилася б 73-річна кінозірка Джейн Фонда. Відомо, що свій неперевершено-юний вигляд актриса, зокрема, пояснює здоровим лібідо.

У своїй автобіографії секс-порадам для пенсіонерів Фонда присвятила цілий розділ. Аби не втратити сексуальний апетит у літньому віці, сама зірка приймає тестостерон.

Про те, що сексуальне життя має безпосередній вплив на самовідчуття літніх людей, раніше заявили дослідники з University of California в Сан-Дієго. Опитавши жінок віком від 60 до 89 років, учені виявили, ті з них, хто міг похвалитися активним сексуальним життям, почувалися щасливішими.

Інше опитування виявило, що представники "покоління бебі-бумерів" у літньому віці подекуди отримують більше втіхи від сексу, ніж у свої 20 чи 30.

Реклама:

Головне сьогодні