Аварія повернула паралізованій спортсменці здатність ходити

— 28 листопада 2011, 17:59

Монік ван дер Ворст у 2008-му представляла Нідерланди на Параолімпійських іграх. Дівчина тоді виборола дві срібні медалі.

Тепер мрією 27-річної спортсменки є виступити на Олімпійських іграх 2016-го року, пише The Daily Mail.

У 13 років Монік перенесла операцію на коліні. Було ушкоджено нерв, і ногу дівчини від стегна паралізувало. Вона не кинула велосипедний спорт та виборола шість європейських і три світові чемпіонські титули.

У 2008-му році спортсменку збила машина, й Монік лишилася повністю паралізованою нижче талії. Того ж року вона успішно виступила на Параолімпійських іграх у Пекіні.

Торік дівчина набула своєї найкращої форми та вже готувалася до лондонських Параолімпійських ігор 2012-го, як стався ще один нещасний випадок – цього разу зі щасливими наслідками.

Монік зіткнулася з іншим велосипедистом та впала. Її тіло засудомило, й дівчина почала відчувати поколювання в одній нозі, а згодом в іншій. Не минуло й року, як до неї повернулася здатність ходити.

Спортсменка пересіла на звичайний велосипед та увійшла до жіночої команди Dutch Rabobank.

"Ця несподівана зміна, встати після того, як побув у інвалідному візку, це неможливо описати, бо зненацька цілий світ набуває іншого вигляду", - поділилася Монік з виданням Independent.

"Це справді приємно – йти з кимось поруч і мати змогу дивитися людині просто в очі", - додала вона.

Реклама:

Головне сьогодні