Російські лікарі змінили стать 2-річній дитині

— 29 листопада 2011, 16:52

Консиліум лікарів вирішив провести 2-річній дитині дуже складну операцію, після того як виявилося, що малюк насправді має набір жіночих хромосом.

Про це пише Life News.

Хлопчика з вагою 3 кілограми 29-річна мешканка Ростовської області на ім’я Оксана народила без ускладнень. Одначе в лікарів одразу ж виникли сумніви щодо статі маляти, й незабаром був встановлений діагноз – жіночий псевдогермафродитизм.

Зовні схоже на хлопчика дитя мало набір жіночих хромосом та жіночі внутрішні органи.

Медики запропонували породіллі відмовитися від дитини, якій вони з чоловіком уже встигли обрати ім’я Олександр. Обурена жінка відмовилася, вирішивши пройти через усі труднощі разом зі своїм малям.

Додаткові обстеження та підготовка дитини до операції зайняли майже два роки. Увесь цей час батьки не робили свідоцтва про народження та намагалися не акцентувати уваги на статі дитини. Малюка не вдягали в відверто хлоп’ячі речі, але й не плели косичок і не в’язали бантиків.

Операція зі зміни статі тривала сім годин. Лікарі "переробили" чоловічі статеві органи малюка на жіночі. Внутрішні дітородні органи дитини, деформовані він народження, фахівці також відкорегували хірургічним шляхом.

Як розповів завідуючий відділенням урології дитячої лікарні Ростова Володимир Сизонов, такий випадок - "поломка на генетичному рівні", що може статися з багатьох причин. Тепер дитина розвиватиметься як дівчинка, є навіть шанси, що вона коли-небудь зможе завагітніти.

"Тепер нам постійно доводиться пити гормони, й це вже до кінця життя. Але я щаслива, що в мене є донька. Ми благополучно пережили весь цей кошмар. Я вірю, що моя крихітка виросте вродливою жінкою", - каже мама Оксана.

Після операції дитинка офіційно отримала ім’я Ксенія. Батьки вирішили, що перші роки її життя триматимуть від дочки в таємниці.

"Я боюся, що вона підросте і, якщо дізнається про операцію, замислиться, чи правильно ми обрали для неї стать. Більш за все я боюся, що коли-небудь донька "зависне" між статями", - каже жінка.

Реклама:

Головне сьогодні