Запорука вдалого схуднення – тримати язика за зубами

— 30 листопада 2011, 10:11

Багато хто нині будує плани з Нового року розпочати нове життя та почати скидати вагу. Дослідники ж із Нью-Йоркського університету переконані – ті, хто розповідає про свою дієту, рідше досягають бажаної мети, пише The Daily Mail.

Схвальна реакція людей, коли вони чують про чиюсь дієту, може бути витлумачена людиною як успіх та звершення. У результаті вона вже не буде так ретельно, як раніше, дотримуватись свого плану схуднення.

"Небезпека полягає в тому, що ви відчуваєте, буцімто вже досягли мети, і тому вам більше не потрібно над цим працювати", - каже психолог Пітер Голлвітцер.

Якщо комусь несила втримати рота на замку, експерт радить розповідати не лише про те, що ви маєте намір зробити, але й про те, коли це буде зроблено і як саме.

Детально описуючи наші наміри, ми подумки розплановуємо своє майбутнє, таким чином роблячи здійснення наших планів більш реальним.

Іще бажано, аби про план схуднення знало лише близьке коло людей, яким ми довіряємо і які допоможуть нам не збочити, говорить психолог.

Реклама:

Головне сьогодні