Фізична активність впливає на кількість з'їденого шоколаду – дослідження
Про це свідчать дані дослідження, що провели вчені із Університету Ексетера (Великобританія), пише Компьюлента.
Виявляється, навіть у стресових ситуаціях "офісний планктон" з'їдає лише половину своєї звичної норми, якщо наважується на "спалахи" фізичної активності.
Експеримент проводився на 78-и добровольцях, в чиєму раціоні регулярно присутній шоколад. Після двох днів утримання від шоколаду, випробовуваних ставили в умови, що імітують їх робоче оточення.
Учасників розділили на групи, які повинні були здійснити 15-хвилинну пробіжку на біговій доріжці.
Потім одній групі давали легке завдання, яке слід було виконувати за столом, інші мали вирішити завдання складніше, а ще двом дозволили трохи відпочити перед виконанням аналогічних завдань. У всіх піддослідних на столах стояли таці з шоколадом.
Так, виявилося, що ті, хто бігали перед роботою з'їдали вполовину менше шоколаду, ніж інші - близько 15 г солодких ласощів проти 28 г.
При цьому складність завдання, яке виконувалося ніяк не впливала на кількість з'їденого шоколаду. Це свідчить про те, що стрес не позначився на потягу до солодкого.