Жінка померла під час нескладної операції від дешевого наркозу. Відео

— 13 грудня 2011, 10:46

Слідство триває вже майже рік, але обвинувачення медикам досі не висунуто, повідомляє ТСН.

У мами Тетяни Чуркіної була підозра на онкологію в початковій стадії, тому медики запропонували 60-річній жінці про всяк випадок видалити яєчник. Однак після нескладної операції жінку забрали до моргу.

Препарати для наркозу Тетяна купувала самостійно в аптеці, однак, як запевняє жінка, він до її матері так і не дійшов. "Замість належної анестезії вони вводили дешевий лідокаїн", - стверджує Тетяна.

Обвинувачення потерпілої небезпідставні, в матеріалах справи є дві судово-медичні експертизи з однаковими висновками. Першу робили в Черкасах, другу - консиліум експертів у Донецьку.

Так, причиною сметрі Чуркиної Лариси Миколаївни було визнане гостре отруєння лідокаїном.

Однак для слідства цих експертиз виявилося замало. Правоохоронці не бачать у написаному конкретики.

"Ніхто не заперечує причину смерті. Ми говоримо не про причину смерті, яка настала, а ми говоримо про відповідальність осіб, які понесуть кримінальну ввідповідальність. В операційні залі є медсестра і анастезіолог", - пояснив в.о. керівника відділу з розслідування злочинів проти життя і здоров'я Олександр Мазур.

На запитання про те, що міліція не може розібратися, хто вводив наркоз, Мазур відповів лише, що судово-медична експертиза встановить порушення пунктів інструкцій персоналом.

Тож наразі слідчі наполягають на третій експертизі, що Тетяна називає зволіканням у справі, в якій змінився вже четвертий слідчий.

Реклама:

Головне сьогодні