Француженкам рекомендують видалити силіконові імплантати

— 21 грудня 2011, 11:48

Йдеться про продукцію компанії Poly Implant Prothese (PIP), що виготовляє ці імплантати, повідомляє російська служба Бі-бі-сі із посиланням на газету Liberation.

За даними французького міністерства охорони здоров'я, при виробництві штучних фрагментів жіночих грудей компанія використовує неавторизований силіконовий гель, в результаті чого, почастішали випадки, коли імплантати рвуться вже після імплантації.

Уряд Франції створив спеціальну комісію, покликану розібратися в ситуації.

Представник уряду Валері Пекресс заявила в телевізійному інтерв'ю, що план подальших дій буде оприлюднено до кінця цього тижня.

"Всі жінки, яким були поставлені імплантати PIP, повинні негайно прийти на прийом до своїх хірургів", - сказала Пекресс.

Те, що гель, який використовується PIP, не призначений для застосування у медичній галузі, з'ясувалося в результаті проведеного в минулому році розслідування.

Саме розслідування почалося після того, як по всій країні значно почастішали випадки розриву імплантатів. Сотні жінок звернулися за екстреною медичною допомогою.

За даними МОЗ Франції, зафіксовано дев'ять випадків захворювання на рак грудей серед жінок з імплантованими імплантатами PIP. Одна з хворих торік померла.

Французька влада запевнила, що всі витрати пацієнток з видалення імплантатів будуть відшкодовані. Проте чи будуть також оплачені повторні операції по збільшенню грудей, поки неясно.

Реклама:

Головне сьогодні