Гонконг бореться з епідемією пташиного грипу

— 21 грудня 2011, 12:30

Уряд також на три тижні заборонив імпорт і продаж живих курей, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

За даними влади, джерелом вірусу стала одна з тушок курки. Однак не вдалося з'ясувати, чи птах був вирощений на місцевій фермі або був привезений з-за кордону.

"Я розумію, що це (рішення про заборону на продаж курей) принесе незручність людям, однак птахівництво теж понесе збитки", - сказав міністр охорони здоров'я Гонконгу.

"Однак, щоб захистити здоров'я людей, нам необхідно вжити рішучих і ефективних заходів, щоб не допустити поширення вірусу і взяти його під контроль", - додав він.

У вівторок на території однієї зі шкіл було знайдено тушку сорочого дрозда. Птах був перевірений на наявність вірусу пташиного грипу, і тест дав позитивний результат.

Ще одну школу було закрито на добу для проведення дезінфекції, після того як у дворі знайшли мертву озерну чайку, що також виявилася зараженою вірусом H5N1.

У Гонконгу навчилися швидко вживати заходів проти інфекційних захворювань, після того як у 2003-ому році спалах атипової пневмонії забрав життя 300 мешканців міста і ще 500 осіб по всьому світу.

Реклама:

Головне сьогодні