Кримським дітям у садках не дають рибу, яйця і сметану – прокуратура

— 21 грудня 2011, 12:45

Про це повiдомила у вiвторок прес-служба прокуратури автономії, пише Інтерфакс.

"Насамперед страждають найменшi кримчани. Батьки понад 60 тис. дiтей вiком до трьох рокiв не можуть користуватися послугами молочної кухнi, тому що така є лише в Сiмферополi. Дошкiльникам i молодшим школярам повноцiнне харчування також не гарантовано. Зокрема, в одному з дитсадкiв Феодосiї не було запасiв риби та сметани, не здiйснювалося постачання молока", - зазначили в прес-службi.

"У результатi у деяких дiтей стався розлад травлення. У Судаку в рацiонi молодших школярiв були вiдсутнi сметана, сир, яйця. Недотримання норм щодо окремих видiв продуктiв встановлено також у закладах Сiмферополя, Ялти, Євпаторiї, Сiмферопольського району", - зазначає прес-служба відомства.

Крiм того, цього року кримська санепiдемстанцiя неодноразово забороняла постачання продуктiв через вмiст небезпечних iнгредiєнтiв, вiдсутнiсть супровiдних документiв, закiнчення термiнiв придатностi.

Зокрема, такi факти зафiксовано в Сiмферополi, Алуштi, Армянську, Сiмферопольському та Красноперекопському районах.

Також грубi порушення було виявлено у Феодосiї, де визначений з порушенням тендерних процедур постачальник забезпечував заклади недоброякiсною продукцiєю. За цим фактом стосовно начальника управлiння освiти феодосiйської мiськради та посадових осiб пiдприємства-постачальника порушено кримiнальну справу.

Цього року кримiнальнi справи за фактами зловживання службовим становищем, службової недбалостi пiд час органiзацiї та здiйснення харчування дiтей також порушили прокурори Сiмферополя, Керчi, Бiлогiрського та Кiровського районiв, Красноперекопської мiжрайонної прокуратури.

Реклама:

Головне сьогодні