На Харківщині після щеплення померла дитина

— 8 грудня 2011, 17:36

За інформацією прес-служби Головного управління МВС України в Харківській області, 26 листопада в пологове відділення Лозівської центральної районної лікарні на збереження вагітності поступила жінка 1988 року народження, яка 30 листопада народила дочку, пишуть "Коментарі"

Дівчинка, за словами медиків, була абсолютно здоровою. На наступний день до матері звернулися медичні працівники з пропозицією зробити вакцинацію від гепатиту. Мама погодилася і передала їм дитину. Через деякий час їй принесли дівчинку, яка плакала, потім перестала приймати їжу. Жінка звернулася до медиків. Вони погодилися з тим, що дитині стало погано і забрали її. Через деякий час повідомили, що дівчинка померла.

"Мати побачила на місці вакцинації пляму, схожу на гематому", - розповів начальник слідчого управління ГУМВС України в Харківській області Зіновій Галаван.

Порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками пологового відділення Лозівської центральної районної лікарні, ведеться слідство.

Призначена експертиза, допитуються свідки. В рамках даної справи ніхто не затриманий.

Воно порушено за фактом, бо на сьогоднішній день немає висновків судово-медичної експертизи про причини смерті дитини. Результатів експертизи чекають і медичні працівники, які вважають, що смерть дівчинки зі щепленням не пов'язана.

"Претензій до пологів і дитини абсолютно ніяких немає і не було", - коментує ситуацію головний акушер-гінеколог району, завідуюча пологовим відділенням Лозівської центральної районної лікарні Олена Скубак.

"Дитина народилася здоровою, відразу ж була покладена на груди матері і прикладена до грудей в пологовому залі, а протягом двох годин переведена разом з мамою в палату. Бабуся новонародженої дівчинки і тато відвідували маму і спостерігали за дитиною. Вранці наступного дня дівчинка оглядалася на обході дитячим лікарем, дитячими сестрами. Протипоказань до щеплення не було. Мама була проінформована про необхідність щеплення і дала письмову згоду. Зв'язати смерть дитини з щепленням я не можу, тому що 12 немовлят прищеплювалося цією серією (з цього флакончика) вакцини. І на завершення судово-медичної експертизи ми не можемо сказати, що ж сталося", - повідомила Скубак.

"На жаль, є такий рідкісний діагноз - синдром раптової смерті. Дитина постійно перебувала з мамою, мама її годувала і під час годування це все трапилося. Буквально за 10 хвилин до годування дитина оглядалася дитячим лікарем і медичними сестрами. Після щеплення пройшло більше двох годин. Нам також шкода і маму, і дитинку новонароджену. І ми дуже переживаємо. Коли це сталося, всі були на робочих місцях, провели необхідні заходи. Але дитина була вже мертва. Ми відразу ж доповіли в адміністрацію і подзвонили на 102 до міліції. Ми нічого не приховували, тому будь-яких протиправних дій з боку медпрацівників та персоналу не було ", - додала Скубак.

Як повідомлялось, наразі вакцинація проти кору та поліомієліту припинена у двох областях України - Луганській та Хмельницькій

Такі заходи викликані розслідуванням обставин загибелі півторарічного хлопчика з Брянки та паралічу дитини в Хмельницькому.

Реклама:

Головне сьогодні