Малюкам, що не визначилися зі своєю статтю, лікарі подовжать дитинство

— 23 січня 2012, 12:42

Це робиться для того, щоб, за потреби, провести операцію зі зміни статі до настання статевого дозрівання.

Про це пише The Sun.

Критики цього методу підкреслюють, що 8 із 10 дітей, яким здавалося, що вони народилися не тієї статі, змінюють свою думку, вступивши до пубертатного віку.

Між тим апологети подовження дитинства в таких випадках запевняють, що чверть таких дітей у віці 11-15 років завдають собі якоїсь шкоди.

Аби відкласти настання пубертатну, дітям даються ліки, що діють на гіпоталамус. Це лікування вже охрестили "методом Пітера Пена" – на честь казкового хлопчика, що не хотів дорослішати.

У 16 років Джек хірургічним шляхом перетворився на Джекі

По досягненні пацієнтом потрібного за законом віку здійснити йому операцію зі зміни статі буде простіше. Наприклад, для перетворення жінки на чоловіка не знадобиться мастектомія (видалення молочних залоз).

Наймолодшим транссексуалом Британії стала Джекі Грін, яку прооперували в в Таїланді в 16 років. Народилася вона хлопчиком, і її назвали Джек. Те, що насправді він – дівчинка, Джек-Джекі усвідомив у 4 роки.

Медикаментозне відкладання пубертату коштувало його мамі кілька десятків тисяч доларів, однак тепер її дитя змогло взяти участь в конкурсі Міс Англія.

Непростий шлях попереду в 12-річного Ентоні, який вважає себе дівчиною та зветься тепер Люсі. Так само, як і Джекові, аби одержати лікування, йому довелося вирушити до Сполучених Штатів, бо в Британії до 2011-го року такого не робили.

"Я намагався м’яко направити його. Того дня, коли він сказав мені, що хоче бути дівчинкою, я купив йому форму (футбольного клубу) Birmingham City", - пригадує тато.

Батьки зберігають ото, на яких 2-річний Ентоні вдягнений у рожеве, грається з лялькою Барбі, а волоссячко його заплетене в кіски.

Диагноз "розлад гендерної ідентичності" лишається доволі рідкісним, хоча кількість таких пацієнтів щороку зростає, зазначає видання.

Реклама:

Головне сьогодні