Лікарі: хочете одужати – думайте про гарні речі

— 25 січня 2012, 10:13

Малювати подумки гарні картинки виявилося корисним для пацієнтів з хворобою коронарних артерій, гіпертонією та астмою.

Про це пише The Daily Mail.

Результати дослідження, в якому взяли участь 756 хворих, опублікувало видання Archives of Internal Medicine.

Американські дослідники просили добровольців починати кожен ранок із думок про речі, від яких їм стає добре на душі. Думати про хороше вони мали й протягом дня.

Іще пацієнти мали переконувати себе, що їм по силах здолати всі перепони та одужати, і згадувати моменти свого життя, якими вони пишаються.

"Протягом дня помічайте ті та інші речі, від яких вам стає добре, та витрачайте хвилинку на те, щоб насолодитися ними", - давали настанову дослідники.

"Коли ви стикаєтесь зі складнощами, або з ситуацією, яку ви важко переносите (наприклад, приймання ліків від тиску або виконання вправ), подумайте про речі, які вам подобаються або про моменти гордості вашого життя", - говорилося пацієнтам.

Піддослідних розподілили на дві групи – експериментальну групу "позитивних емоцій" та контрольну. Результати порівняли по завершенні дослідження, що тривало цілий рік.

Виявилося, що 55% представників першої групи, що мали захворювання коронарних артерій, стали за цей час фізично активнішими. З-поміж пацієнтів із другої групи свій спосіб життя змінили лише 37%.

Дослідники підрахували, що хворі з експериментальної групи на тиждень стали проходити на 5,57 кілометрів більше, ніж пацієнти з контрольної.

42% "позитивно-емоційних" учасників з гіпертонією стали ретельно дотримуватись призначеного медиками плану лікування, натомість із представників другої групи це вдалося лише 36%.

Реклама:

Головне сьогодні