75 українок помирають щорічно під час пологів

— 26 січня 2012, 12:54

Серед основних причин материнської смертності лідирують неакушерські патології та масивні кровотечі, малюкової - недоношеність, вроджені вади розвитку, перинатальні інфекції та домашні пологи.

Про це заявила начальник відділу акушерсько-гінекологічної допомоги МОЗ України Валентина Коломейчук, повідомляє у четвер прес-служба МОЗ.

За її словами, в Україні кожного року під час пологів помирає в середньому 75 жінок.

Прес-служба відомства вказує, що цього року стартував Національний Проект "Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства". На його впровадження держава виділила близько 360 млн. грн.

Проект передбачає реорганізацію системи надання медичної допомоги вагітним і новонародженим і відкриття регіональної мережі спеціалізованих перинатальних центрів.

Відповідно до проекту, перинатальні центри матимуть рівневу систему надання медичної допомоги: первинний (обстеження вагітних без суттєвої патології у жіночій консультації чи сімейного лікаря), вторинний (у разі виникнення ускладнень жінка буде направлена до міжрайонного перинатального центру) та третинний (надання медичної допомоги в обласних спеціалізованих перинатальних центрах або державному перинатальному центрі).

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні