Протягом останніх 10 років від вакцинації не загинула жодна дитина - МОЗ

— 30 січня 2012, 16:31

Про це повідомив головний спеціаліст управління громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України, головний спеціаліст відділу профілактики МОЗ Сергій Платов, якого цитує Інтерфакс-Україна.

"Протягом щонайменше 10 років жодного випадку ми не реєстрували ... На сьогоднішній день і за останні роки жодного випадку смерті дітей від вакцинації у нас не було", - сказав він.

Як пояснив Платов, всі події, зокрема смертельні випадки, які відбуваються протягом 30 днів після щеплення, розслідує спеціальна комісія і встановлює причини.

Серія вакцини, яка була використана, відправляється на карантин і не застосовується на період розслідування. "Я вам можу сказати, що офіційно за минулий рік у нас не було жодного випадку (смертельного) від вакцинації", - зазначив він.

За словами Платова, всі висновки комісії, які були зроблені і розслідувані, підтвердили, що жодним чином вакцина не була причиною смерті дітей.

"За минулий рік всі випадки (смертельні), які ми маємо, пов'язані в часі з проведенням вакцинації", - підкреслив фахівець МОЗ.

Реклама:

Головне сьогодні