Дивовижні 50: менше алергій та застуд, більше сексу й щастя

— 8 лютого 2012, 11:15

Про це повідомляє The Daily Mail.

Після 50 років сезонні алергії мучать нас вже рідше, оскільки тіло виробляє менше імуноглобулінів IgE, які "запускають" реакцію.

"В алергіків рівень IgE зростає протягом дитинства, тоді до 30 років стабілізується, і в 40-50 починає знижуватися. Отже, до 60-70 років алергічні реакції стають менш серйозними", - каже доктор Едріен Морріс із Клініки алергій графства Суррей.

За словами лікаря, більшість її пацієнтів, що мають алергії, це діти та молоді люди. Симптомам же, на які скаржаться старші клієнти, часто знаходиться інше пояснення – куріння, зміни погоди, інфекції тощо.

40% жінок, що потерпали від мігреней, повідомили, що після 65 років вони зовсім ущухли – такі результати дало одне з досліджень. Менш активними стають і наші потові залози.

ВІДЕО ДНЯ

Завдяки тому, що втрачають свою силу заборони, що стримували нас у молодші роки, секс приносить більше втіхи. Опитування National Council on Ageing з’ясувало, що 74% чоловіків та 70% жінок, які після 60 років продовжують жити активним статевим життям, отримують від цього більше насолоди, ніж коли їм було 40.

"Із жінок віком від 18 до 24 років під час останнього заняття сексом отримали оргазм 61%, із 30-річних жінок – 65%, а з жінок 40-50 років – 70%", - стверджує лектор із прикладної валеології Університету Індіани, доктор Деббі Хірбенік.

Із віком ми рідше хворіємо на застуду, бо вже встигли "познайомитися" й набути імунітету від багатьох вірусів, що ширяють навколо.

Менше клопоту завдаватимуть і чутливі зуби – із віком шар дентину між емаллю та нервами, стає грубішим.

Що стосується відчуття щастя та емоційної стабільності виявляється, його після 50 теж більшає, переконалися дослідники зі Стенфордського університету.

Психологи пояснюють це змінами в мозку, зокрема в мигдалині, що відповідає за обробку емоцій у відповідь на події.

Реклама:

Головне сьогодні