У березні в Голландії з’явиться виїзна бригада для евтаназії

— 10 лютого 2012, 16:34

За офіційними даними, за рік відбувається близько 2700 "самогубств із допомогою". Противники нововведення стверджують, що тепер убиватимуть себе на тисячу осіб більше.

Про це пише The Telegraph із посиланням на The Daily Mail.

Невиліковно хворі клієнти нової служби, яким їхні сімейні лікарі відмовили в смертельних препаратах із етичних міркувань, зможуть піти з життя в себе вдома.

Припускається, що вона також "допомагатиме" людям із психічними захворюваннями або ранньою стадією деменції. Пацієнт має запевнити двох лікарів у тому, що його рішення є зваженим та зумовленим нестерпними стражданнями.

Хворого спочатку вводитимуть у кому за допомогою сильних седативних ліків, а тоді додаватимуть препарат, що зупиняє дихання.

Команди медиків, що виїжджатимуть за такими викликами, вже охрестили "безжальними женцями".

Як повідомляє асоціація Right to Die, в майбутньому таких бригад буде шість. Також прихильники евтаназії планують створити спеціальний заклад, за прикладом швейцарської клініки Dignitas.

Звісно, проти евтаназії виступають пролайфісти й церква. Зокрема архієпископ Кентерберійський назвав легалізацію убивства з милосердя "катастрофою".

"У гіршому випадку помиратимуть ті люди, кому можна було б допомогти інакше", - застерігає Федерація голландських лікарів.

Реклама:

Головне сьогодні