У Європі 20% смертей обумовлено хворобами, пов’язаними з навколишнім середовищем

— 15 лютого 2012, 10:31

Однак рівні впливу навколишнього середовища на здоров'я значною мірою різняться в країнах регіону. Усередині країн бідні верстви населення можуть піддаватися несприятливому впливу навколишнього середовища в п'ять разів більше, ніж більш забезпечені люди, пише Дзеркало тижня.

Доповідь про нерівність щодо екологічних умов і здоров'я в Європі — новітня публікація Європейського центру з питань довкілля та охорони здоров'я європейського бюро ВООЗ.
Сьогодні — через десять років після початку його діяльності в 2001 році — повноцінний офіс цього центру відкривається в Бонні, Німеччина.

Центр підрахував, що в середньому житель Європи втрачає 8,6 місяця очікуваної тривалості життя через рівні забруднення повітря вище меж, що допускаються ВООЗ.

У Центрі прийшли до висновку про те, що шум, пов'язаний з дорожнім рухом, стає причиною близько одного мільйона втрачених здорових років життя в Західній Європі. Центр визначив також, що неналежні житлові умови зумовлюють більш 100 тисяч смертей на рік у Європейському регіоні

Реклама:

Головне сьогодні