Епідемії грипу на початку весни не буде – МОЗ

— 17 лютого 2012, 15:16

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко, повідомляє прес-служба МОЗ у п’ятницю.

"Таким чином, прогнозована перша хвиля захворювання на грип не зареєстрована. Не очікується її і на період зимово-весняних коливань температури" - запевнив Пономаренко.

Разом з тим спостерігається зростання захворюваності на кашлюк, менінгококову інфекцію, краснуху та кір. За період 2011 року зареєстровано 3667 випадків захворювання на краснуху, що становить 8,0 на 100 тисяч населення.

Найбільший ріст захворюваності спостерігається у Львівській, Тернопільській, Миколаївській, Закарпатській, Рівненській, Житомирській та Волинській областях. На фоні загального зростання захворюваність серед дітей до 1 року та у віці 1-4 роки, у порівнянні з попереднім роком, знизилася на 20 % та на 10 %.

У більшості регіонів епідеміологічна ситуація з кору оцінюється як нестійка. Щоденно реєструється близько 150 випадків підозри на кір та спалахи в організованих колективах. З початку 2012 року в Україні зареєстровано понад 3586 випадків підозри на кір.

"Тенденція захворюваності на кір має синусоїдне коливання – у середньому раз на 5 років. У цьому році спостерігається його зростання після чотирирічного благополуччя. А тому на наступне п'ятиріччя серйозних спалахів захворювання не прогнозується", - відзначив головний санлікар.

Крім того, щорічно в Україні реєструються спалахи захворювань на кишкові та інші інфекційні хвороби. Протягом 2011 року зареєстровано 42 спалахи інфекційних хвороб. Основна кількість цих спалахів припадала на заклади оздоровлення та відпочинку.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні