Вчені вважають, що головні вороги пам’яті - калорії
Про це свідчать дані нового дослідження науковців із клініки у Скотсдейлі американського штату Арізона, яке цитує Радіо Свобода із посиланням на Fox News.
Дослідники клініки обстежили загалом понад 1200 осіб віком від 70 до 89 років. У всіх випадках, де калорійність щоденної їжі переходила за дві тисячі, небезпека руйнування пам’яті підвищувалась вдвічі.
Під час експерименту науковці брали до уваги лише калорійність вживаної їжі, оминаючи характер і склад самої їжі. Науковці зазначають, що дані експерименту свідчать про погіршення функцій пам’яті попри відмінності в їжі або фізичній активності деяких учасників дослідження.
З огляду на отримані результати, учені не рекомендують ані голодування, ані навіть недоїдання, зазначаючи, що ключовим підходом до їжі для літніх людей повинна бути поміркованість.