На вимогу батьків лікарі дають інвалідам вічне дитинство

— 16 березня 2012, 14:42

Метод, який має чимало противників, названо на честь 9-річної мешканки Сієтла на ім’я Ешлі, яка народилася з серйозними вадами розвитку.

Про це пише The Telegraph.

Через статичну енцефалопатію вона ніколи не зможе говорити та ходити, і розумово лишиться на стадії маляти. Вона стала першою пацієнткою, яку лікарі назавжди залишили маленькою за допомогою гормонального лікування та операцій.

Це було зроблено задля того, щоб поліпшити якість життя Ешлі та захистити її від дискомфорту та болю в дорослому житті. Дівчинці видалили матку, зачатки грудей та апендикс. Терапія гормоном естрогеном загальмувала її зростання.

За планом лікарів, Ешлі не має вирости вищою за 1,3 метра, важитиме не більше 34 кілограмів, ніколи не захворіє на апендицит, не матиме дискомфорту через свої груди або менструацію, пише The Age.

"Ми й надалі тішитимемося, носячи її на руках, й Ешлі переїздитиме та подорожуватиме частіше, більше братиме участь у різних заняттях та суспільних заходах (наприклад, буватиме в вітальні, на задньому дворі, на гойдалці, на прогулянках, у ванні тощо) замість того щоб лежати в своєму ліжку та цілісінький день дивитися в телевізор чи в стелю", - написали її батьки в інтернеті в 2007-му році.

"Лікування Ешлі збільшило її здатність почуватися комфортно, здоровою та щасливою. Враховуючи обмеження, зумовлені її захворюванням, її життя настільки хороше, наскільки його можна було таким зробити", - за п’ять років батько дівчинки підтвердив The Guardian.

"Лікування Ешлі" уже пройшли чи проходять зараз від 12 до 100 дітей із різних країн.

Грубим порушенням громадянських прав називають таку практику борці за права інвалідів. Вони вимагають заборони подібних процедур.

"Батьки знаходять цьому практичне обґрунтування, що це хороша річ, але до людей ставляться так, ніби вони не мають жодної цінності, а це слизький шлях, який може вилитись в ідею, що людей із обмеженими можливостями не варто лишати в живих та інтегрувати до суспільства", - заявив керівник організації National Disability Rights Network, яка надає юридичну допомогу інвалідам, Курт Декер.

Реклама:

Головне сьогодні