Кава не збільшує ризик хронічних захворювань - вчені

— 20 березня 2012, 10:19

Такого висновку дійшла група науковців на чолі з Гайнером Боінґом та Анною Фльоґель із Німецького інституту харчування Потсдам-Ребрюке (DіfE), які протягом дев'яти років спостерігали за понад 42 тисячами чоловіків і жінок, пише Deutsche Welle.

Науковці фіксували їхній стиль харчування та життя й аналізували медичні показники. При цьому йшлося не про одне захворювання, а про низку хронічних недуг.

Так, за час, коли проводилося дослідження, 1432 учасники дослідження захворіли на діабет 2-го типу, 394 людини пережили серцевий інфаркт, у 310 трапився інсульт, а 1801 людина занедужала на рак.

Вчені порівняли дані осіб, які споживали каву великими обсягами, з показниками тих, хто пив кави мало, і не встановили у перших підвищеного ризику захворіти на хронічні недуги.

А в осіб, які випивали більше чотирьох чашок кави на день, помітили навіть зменшений ризик дістати діабет.

"Наші дані збігаються із результатами досліджень науковців із США. Хто любить насолоджуватися кавою, той може продовжувати це робити без задньої думки. З іншого боку, побачивши дані досліджень, не варто одразу бігти до кавового автомату та споживати її гігантськими кількостями", - розповіла Анна Фльоґель.

"Важливо зважати також на те, аби регулярно їсти зернові продукти, мало м'яса, багато овочів та фруктів, а також не курити та багато рухатися", - наголошує керівник дослідження Гайнер Боінґ.

Реклама:

Головне сьогодні