Інтернет-залежність прирівняли до наркоманії

— 22 березня 2012, 09:02

Кількість інтернетоголіків у світі стрімко зростає, повідомляє ТСН.

Перші ознаки інтернет-залежності - це коли хочеться бути у мережі весь час і навіть на вулиці, далеко від комп'ютера, серце цифрового аборигена завмирає в кожній зоні вай-фай. Зрештою інтернет забирає весь денний час і починає красти години відведені для сну.

Першими визнали інтернет-залежність хворобою у Китаї. Там найбільше у світі користувачів мережі. За 10 років виросло покоління геймерів та інтернетоголіків. Їхній мозок дослідили науковці і виявили зміни у функціонуванні сірої речовини.

Віртуальні запої у прямому сенсі підривають окремі клітини мозку, і природний комп'ютер зависає. Це призводить до аутизму і маніакальних розладів.

В Україні тих, хто щільно сидить на сайтах, лікують у реабілітаційних центрах разом із тими, хто сидить на голці.

"Небезпека полягає в тому, що не видно наслідків. Мама приходила на консультацію. Її 27-річний син нічого не хоче, йому не потрібна дівчина, робота, він весь день сидить за комп'ютером", - розповіла представник реабілітаційного центру Євгенія Коваль.

Неконтрольоване протирання штанів біля монітора, істерика, коли пропадає зв'язок із мережею, небажання виходити на вулицю і спілкуватися з реальними людьми - означають, що час піти в офлайн. І хоча б два тижні у віртуальне життя ні ногою.

Якщо вимкнути комп'ютер не піднімається рука користувача - родичам слід записувати інтернетоголіка на консультацію до медиків.

Реклама:

Головне сьогодні