Вчені з'ясували чому лисіють чоловіки

— 26 березня 2012, 13:07

За результатами їх наукової роботи, вже розпочато розробку ліків. Ймовірно, незабаром з'явиться препарат проти облисіння, повідомляє Бі-бі-сі із посиланням на Science Translational Medicine.

Як показало дослідження, ключову роль у облисінні відіграють чоловічий гормон тестостерон і генетична спадщина. Під їх впливом волосяні фолікули стають менше, а волосся тонше і, врешті-решт, невидимим для неозброєного ока.

Вчені університету Пенсильванії з'ясували, що в клітинах волосяних фолікул, розташованих в місцях облисіння, підвищується рівень простагландину Д-синтази.

Миші, у яких вчені штучно підвищили рівень цього біохімічного регулятора, облисіли повністю, в той час як у людей після його вживання, переставало рости пересаджене волосся.

Професор Джордж Коцареліс з факультету дерматології, який керував дослідженням, сказав: "Нам вдалося з'ясувати, що в клітинах шкіри облисілих ділянок голови у чоловіків підвищений рівень простагландину Д-синтази, який перешкоджає росту волосся. Таким чином, ми тепер знаємо, з чим треба боротися, щоб перемогти облисіння ".

Придушення росту волосся починається, коли простагландин Д-синтаза потрапляє в рецептори на клітинах волосяних фолікул, говорить професор Коцареліс.

Уже відомі медичні засоби, здатні допомогти боротися з цим, деякі з них проходять клінічні випробування.

Вчені сподіваються, що їм вдасться виробити препарати, нанесення яких на шкіру голови зупинить облисіння і, можливо, змусить волосся знову рости.

Зазначимо, що більшість чоловіків починають лисіти в середньому віці, і до 70 років у 80% з них спостерігається помітне облисіння.

Реклама:

Головне сьогодні