Тест

Лікар стверджує, що знайшов міфічну точку G

У статті, опублікованій цього тижня у Journal of Sexual Medicine, Адам Остшенський описує триміліметрову ділянку на стінках вагіни. Лікар помітив це скупчення під час розтину 83-річної польської жінки.

Якщо його знахідка буде підтверджена, вона допоможе пролити світло на сексуальну функцію жінок, пише американський журнал Time.

Остшенський є професором Інституту гінекології в Санкт-Пететбурзі, що у Флориді. Він каже, що ця точка може відрізнятись у жінок різного віку, крім того, може бути різним місце її знаходження.

Втім, експерти, які не були залучені до цього дослідження, ставляться до знахідки скептично. За описом Остшенського, "точка" може бути просто сіткою кровоносних судин, яка має відношення до сексуального задоволення, але точно не пояснює феномен "Точки G", каже Еммануель Джаніні, автор книги "Точка G – це не просто точка: це щось більш комплексне".

Цей професор з Університету Л'Акуїла (Італія) сам займався пошуком міфічної точки. І зауважує, що "там щось є, ми можемо називати її точкою G чи ні – це не важливо".

Інші професори додають, що у публікації Остшенського не розповідається медична історія польки і не відомо, чи переживала вона взагалі оргазми.