Прості кроки для попередження раку

Кілька десятиліть тому дослідники вважали, що більшою мірою рак викликається спадковістю. На сьогодні доведено, що "провина" генів складає лише 5%.

Після вивчення пів мільйона історій хвороб людей по всьому світу, вчені з американського Інституту дослідження раку зробили висновок, що СПОСІБ ЖИТТЯ є основною причиною раку та багатьох пов’язаних із ним захворювань.

Вживання тютюну і куріння становить такий самий ризик розвитку раку, як неправильне харчування та ожиріння – майже по 30%, тобто 60% ракових захворювань пов’язані із способом життя. А сидячий спосіб життя додає ще 5% ризику.

Інші 35% можуть бути віднесені до десятків інших ризиків, таких як професійні ризики, спадковість, віруси, алкоголь та забруднюючі речовини. Натомість харчування і фізична активність є ключами до зниження ризику захворювання на рак.

Часто фахівці, які розповідають про здоров’я, здаються нам занудами, бо все лише застерігають – не їжте це, не їжте те, не сидіть на дивані, рухайтеся. Зрозуміло, що зміна хоча б однієї поганої звички може датись вкрай нелегко. Тим не менше, невеликі зміни краще, ніж взагалі ніякі.

Ось деякі кроки в правильному напрямку:

10 тисяч кроків в день. Підтримання здорового ваги і регулярної фізичної активності протягом всього життя може бути найбільш важливим способом захисту від раку. І не лише. Це дасть змогу також захиститись від інших серйозних захворювань, таких як серцево-судинних та діабету. Лікарі рекомендують 10.000 кроків або 30 хвилин ходьби в день.

Справжні продукти для справжніх результатів. Продукти з високим вмістом калорій та низьким вмістом поживних речовин, зокрема, з високим ступенем переробки, солодких напоїв, підвищують ризик деяких видів раку, пов’язаних із надмірною вагою і ожирінням.

Деякі низькоенергетичні продукти, наприклад, некрохмалисті овочі, фрукти і цільне зерно можуть захистити від раку ротової порожнини, глотки, гортані, стравоходу та шлунка.

Страви із риби. Вживайте більше страв із риби. Замініть червоне м’ясо на пісну птицю, рибу і боби в якості основних джерел білку.

Питний режим. Обмежте споживання алкогольних напоїв. Вживання алкголю для жінок можливе раком молочної залози.

Вага солі. Граничне споживання солі – 5 грамів (1 неповна чайна ложка) на добу. Уважно читайте етикетки і обирайте продукти з низьким вмістом солі, а не ставайте жертвою реклами, де вказано про те, що цей продукт призначений для "здорового харчування".

Обмежте червоне. Обмежте споживання червоного м’яса до двох разів в тиждень і намагайтеся уникати оброблених м’ясних виробів, копченостей, які містять багато нітратів. Кожна зайва унція збільшує ризик раку на 15%.

Ви все це знаєте. Залишається ще робити:)

За матеріалами http://100rokiv.com/?p=767

Фото clinic-virtus.com, beautythroughstrength.com, dom.a42.ru

Реклама:

Головне сьогодні