Меню вихідного дня для відновлення сили

590
2 травня 2012

Ось один приклад того, як підготувати здорове, збалансоване меню на весь день.

Рівень складності: Легкий

Час для приготування: від 10 до 30 хвилин на один прийом їжі.

Ось як виглядає це меню:

Сніданок: одна чашка розморожених ягід (наприклад, полуниці або чорниці), половина чашки нежирного сиру з однією столовою ложкою насіння соняшнику. Один шматочок тосту з цілого зерна.

 

Другий сніданок: одне невелике яблуко, вісім волоських горіхів, одна варена порізана куряча грудка.

Обід: три чашки салату із темно-зеленого салату, відвареної броколі, цвітної капусти і помідора з двома чайними ложками олії волоського горіха, шматок відвареної телятини розміром із колоду карт.

 

Середина дня: 1 чашка порізаного сиру тофу, одна чашка натертої моркви, одну столову ложку насіння гарбуза, лимонний сік, йодована сіль.

Вечеря: одна чашка локшини із зерна грубого помолу, шматок вареної індички розміром із колоду карт. Дві чашки порізаних зелених овочів: відвареної броколі з приправами і дві чайні ложки лляного олії.

Вечірня закуска: 1 тост із цільного зерна або висівок, 1 шматочок твердого сиру і одне невелике яблуко.

 

І не забудьте про:

Принаймні шість-вісім склянок води на день.

Хліб з цільного зерна.

Це все можна приготувати вранці і взяти із собою на прогулянку – не варто сидіти весь день вдома, а тим більше, стояти біля "мартена"!

За матеріалами 100rokiv.com.

Фото з Flickr (by RoOoNa), hnb.com.ua

powered by lun.ua