Дослідники: "пізні" діти розумніші та здоровіші

— 22 травня 2012, 11:32

Із ними рідше трапляються нещасні випадки, вони рідше потребують госпіталізації та знають більше слів, ніж ровесники – нащадки молодших матусь.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Ці дані були представлені в понеділок на педіатричній конференції в Глазго. Вони мають потішити старших матерів, яких у світі дедалі більшає.

Між тим попередні дослідження вказували на зростання відсотків безпліддя серед жінок, які відкладають материнство, а також на більший ризик розвитку діабету та прееклампсії під час "пізньої" вагітності.

Протягом дослідження, проведеного на замовлення фонду Wellcome, експерти розглянули дані про 1000 дітей віком від 9 місяців до 5 років, народжених жінками, старшими за 40, та порівняли їх із відомостями про 38000 дітлахів молодших мам.

Дослідники виявили, що діти старших матусь рідше потребували госпіталізації, ставали жертвами нещасних випадків, а також рідше мали зайву вагу.

Іще науковці перевірили, скільки слів мають діти різного віку в своєму словничку, який у них IQ тощо. Результати в малюків, чиї мами народили їх після 40, були вищими.

"Здається, що старші матері вправніші в батьківстві, можливо, вони менш імпульсивні, спокійніші та мають більший життєвий досвід, який краще готує їх до цієї ролі", - зазначив доктор Алістер Саткліфф.

"Факти вказують на те, що коли величезні складнощі вагітності та пологів (у зрілому віці) лишаються позаду, з них можуть виходити кращі матері", - додав він.

Реклама:

Головне сьогодні