Шоколад подовжує молодість – науковці

5
29 травня 2012

Як перетворити шоколад на диво-ліки від старості, схоже, придумали науковці з Кембриджу.

Про це пише The Daily Mail.

Секрет полягає в тому, щоби збільшити надходження до організму флавонолів какао, які поліпшують збагачення шкіри киснем, що сприяє вповільненню процесів старіння.

Розробники стверджують, винайдений ними інгредієнт під назвою Coco-Lycosome, якщо його додати до шоколаду, зробить флавоноли какао в ньому в двадцятеро разів ефективнішими, ніж у "немодифікованому" батончику чи цукерці.

Щоправда, дещо обережніше до обіцянок прориву в кондитерській галузі ставляться дієтологи.

"Вони точно на вірному шляху. Флавоноли – це "громіздкі" молекули, й існують проблеми з (їх) абсорбцією, тож це цікаво. Але перш ніж радіти, я б хотіла (побачити) кінцеві результати, які одержить споживач", - коментує дієтолог Керрі Ракстон.

"Коли збираєшся збільшити кількість споживання шоколаду, то одержиш і булу кулькість калорій та насичених жирів", - зазначає вона.

powered by lun.ua