Кондиціонери загрожують алергією та астмою

— 26 червня 2012, 08:37

Любителі увімкнути кондиціонер на максимум часто стають пацієнтами лікарень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Спека вже не дошкуляє тим, хто вимушений свій час коротати вдома чи в офісі з увімкненим на максимум кондиціонером. Натомість вони отримують хворе горло, головний біль та нежить.

Медики застерігають, що шкоди від кондиціонерів більше, аніж користі. І застуда - це ще півбіди. Гірше, якщо своєчасно не почистити фільтри, де скупчується побутовий пил і бактерії.

"Може викликати різні алергічні захворювання. Тобто в аж до розвитку бронхіальної астми. Довготривалі пошкодження легень за типом аспергеліоза, ураження легень", - попередив лікар-терапевт Віталій Машков.

Та страх перед ймовірними хворобами зазвичай поступається бажанню прохолоди. Що дужче припікає за вікном, то більше покупців стають у чергу за кондиціонерами. Попит на них зараз просто шалений.

Утім, останнім часом, покупців цікавить не стільки ціна, скільки якість. "Вибирають найякісніші, тобто фірми, в яких є авточищення, а також фільтри проти бактерій", - розповів консультант магазину Ігор Болюх. Та й для дешевших кондиціонерів бактерії - не біда, запевняють торговці, бо все можна почистити самостійно.

"Знімається фільтр, промивається водою елементарно там з будь-яким порошком, вимивається, висушується, ставиться", - розповіли у магазині.

Охолоджувачі варто чистити раз на три місяці. А лікарі просять провітрювати приміщення, частіше робити вологе прибирання і уникати струменя холодного повітря, бо саме в спеку під кондиціонером легко підхопити запалення легенів.

Реклама:

Головне сьогодні