Від переїдання можна буде лікувати електрошком

— 28 червня 2012, 13:16

Принаймні цей метод уже спрацював на піддослідних огрядних мишах. Після процедури гризуни на 60% зменшили споживання жирної їжі.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Електростимуляція уже застосовується для лікування певних психічних та неврологічних захворювань, наприклад, хвороби Паркінсона. Науковці запевняють – вона не руйнує жодної ділянки мозку та зазвичай не завдає болю пацієнтам.

Як пояснює автор дослідження, доктор Кейсі Халперн із Університету Пенсильванії, сучасні методи лікування ожиріння не в змозі ефективно вплинути на глибокі причини компульсивного переїдання, яке часто призводить до набирання зайвої ваги.

Ділянка мозку, що називається прилегле ядро, або ж "центр задоволення", може бути "некерованою" та змушувати як мишей, так і людей об’їдатися. Саме до цієї ділянки американські дослідники приєднали електроди.

ВІДЕО ДНЯ

Коли миші оклигали після операції, експериментатори почали частувати їх жирною їжею, причому пропонували її гризунам протягом однієї години щодня, в той самий час, та спостерігали, скільки з’їдатимуть тваринки.

Протягом тижня миші переїдали, споживаючи протягом години половину своєї добової норми калорій. У ті ж дні, коли ж учені ввімкнули стимулятор та піддали мозок гризунів електричним імпульсам, ті стали з’їдати аж до 60% менше жирних наїдків. Коли стимуляція припинялася, миші знову ставали ненажерами.

Результати експерименту вчені представлять на 94-му Щорічному з’їзді товариства ендокринологів у Х’юстоні.

Реклама:

Головне сьогодні