Від переїдання можна буде лікувати електрошком

— 28 червня 2012, 13:16

Принаймні цей метод уже спрацював на піддослідних огрядних мишах. Після процедури гризуни на 60% зменшили споживання жирної їжі.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Електростимуляція уже застосовується для лікування певних психічних та неврологічних захворювань, наприклад, хвороби Паркінсона. Науковці запевняють – вона не руйнує жодної ділянки мозку та зазвичай не завдає болю пацієнтам.

Як пояснює автор дослідження, доктор Кейсі Халперн із Університету Пенсильванії, сучасні методи лікування ожиріння не в змозі ефективно вплинути на глибокі причини компульсивного переїдання, яке часто призводить до набирання зайвої ваги.

Ділянка мозку, що називається прилегле ядро, або ж "центр задоволення", може бути "некерованою" та змушувати як мишей, так і людей об’їдатися. Саме до цієї ділянки американські дослідники приєднали електроди.

Коли миші оклигали після операції, експериментатори почали частувати їх жирною їжею, причому пропонували її гризунам протягом однієї години щодня, в той самий час, та спостерігали, скільки з’їдатимуть тваринки.

Протягом тижня миші переїдали, споживаючи протягом години половину своєї добової норми калорій. У ті ж дні, коли ж учені ввімкнули стимулятор та піддали мозок гризунів електричним імпульсам, ті стали з’їдати аж до 60% менше жирних наїдків. Коли стимуляція припинялася, миші знову ставали ненажерами.

Результати експерименту вчені представлять на 94-му Щорічному з’їзді товариства ендокринологів у Х’юстоні.

Реклама:

Головне сьогодні