Як вижити у спеку? Менше м’яса, більше овочів, радять лікарі
Головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець радить українцям їсти у спеку побільше фруктів та овочів, а також рибу і злаки.
"Протягом літніх місяців, безумовно, треба вживати найбільш здорові продукти харчування - овочі, фрукти, продукти зі злаків, рибу", - сказав Олег Швець на прес-конференції у вівторок в Києві, повідомляє Інтерфакс.
За його словами, влітку під час спеки не варто вживати продукти з високим вмістом жирів, цукру, солі, а також м'ясо.
А от питання вживання рідини в спеку – індивідуальне. Деякі радять вживати 2-2,5 літра рідини в день, проте це питання дискутується.
На його думку, перш за все, потрібно вживати воду, чай і каву.
"Вживання пива і будь-яких алкогольних напоїв повинні бути обмежене", - додав Швець.
У свою чергу головний дерматолог МОЗ України Олександр Літус зазначив, що засмага шкідлива для організму.
"Корисна чи не корисна (засмага)? Безумовно, не корисна. Засмага - це захисний механізм шкіри від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання. Засмага небезпечна особливо зараз, коли сонячна активність набагато вища, ніж вона була в попередні роки", - зазначив він.
Літус підкреслив, що людині досить ультрафіолету, коли він йде на роботу або з роботи. Крім того, за його словами, діти до трьох років перебувати на сонці не повинні.
Він також порадив використовувати сонцезахисні креми, при чому купувати їх в аптеках.
Усі фото АР