Рівень абортів в Україні вдвічі вищий, ніж у ЄС – ООН

— 12 липня 2012, 10:37

Такими є дані представництва фонду народонаселення Організації Об'єднаних Націй в Україні, повідомляють "Українські новини".

"Досягнення в сфері планування родини в Україні допомогли скоротити рівень абортів з 34,1 на 1 000 жінок дітородного віку в 2000 році до 15,1 в 2010. Однак рівень абортів в Україні дотепер є більш ніж удвічі вищим, ніж у країнах ЄС", - сказано в ньому.

Де в Україні найбільше роблять абортів. Карта газети "Сегодня"

Представництво фонду народонаселення ООН в Україні зазначає, що для запобігання абортів, скорочення ускладнень під час вагітності й гарантування хорошого стану здоров'я українських жінок та їхніх родин необхідно більше інвестувати в заходи щодо охорони репродуктивного здоров'я.

[L]На думку експертів фонду, Україна має значні досягнення у сфері охорони репродуктивного здоров'я, однак деякі сфери вимагають доопрацювання.

"Для жінок віком від 15 до 49 років, проблеми з репродуктивним здоров'ям залишаються головною причиною хвороб і передчасних смертей... Рівень материнської смертності в Україні перевищує показники країн ЄС", - сказано в повідомленні.

За даними фонду, недостатня якість медичного обслуговування матерів є причиною однієї п'ятої материнських смертей.

Директор представництва Фонду народонаселення Організації Об'єднаних Націй в Україні Нузхат Ехсан висловила надію, що реформа системи охорони здоров'я, що проходить в Україні, дозволить інтегрувати в систему первинної медичної допомоги послуги із планування родини й зробити їх доступними для всіх, включаючи сільське населення й молодь.

Як повідомлялось, 12 березня депутат Верховної Ради Андрій Шкіль (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") запропонував парламенту заборонити аборти на будь-якому терміні вагітності.

Експерти ж вважають, що можлива заборона абортів не посприяє поліпшенню демографічної ситуації в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні