Тривале годування груддю допоможе мамі бути стрункою

— 12 липня 2012, 14:41

Багато мам вже давно вважають, що грудне вигодовування допомагає їм повернути фігуру, яку вони мали до пологів. Тепер же вчені виявили: воно може допомогти матусям залишатися стрункими упродовж десятиліть.

Дослідники з'ясували, що жінки, які годують грудьми своїх немовлят хоча б кілька місяців після народження були менш схильні до ожиріння через 30 років, пише Daily Мail.

В Оксфордському університеті підрахували, що за кожні шість місяців, які жінка годує груддю, вона втрачає близько 2 фунтів (залежно від її початкової ваги і висоти).

І хоч на перший погляд, це зовсім небагато, вчені стверджують, що це може допомогти запобігти тисячі смертей від раку, серцевих захворювань та інших хвороб, пов'язаних з ожирінням.

[L]Один з авторів роботи, доктор Кірсті Бобров з Оксфордського університету сказав: "Ми вже знаємо, грудне вигодовування є найкращим для дітей, і дане дослідження все більше підтверджує це".

Він додав, що вагітні жінки повинні знати про цю користь, щоб зробити усвідомлений вибір про годування своїх малюків.

Професор Валері Берал, директор відділу епідеміології раку Оксфордського університету, який також брав участь в дослідженні, сказав: "Наші дослідження показують, що лише шестимісячне годування груддю може знизити ризик розвитку ожиріння в майбутньому".

Останнє дослідження – за участю більш ніж 740 тисяч жінок – надає переконливі докази того, що грудне вигодовування може допомогти повернути вагу після народження дитини до норми, а потім допомогти жінкам уникнути ожиріння назавжди.

Це пояснюють тим, що грудне вигодовування споживає велику кількість енергії: близько 500 калорій на день – так само, як заняття у тренажерному залі.

Фото freshdieta.narod.ru

Зараз вчені з'ясували, що кожні шість місяців, які жінка годує грудьми, індекс маси її тіла знижується на 1 відсоток.

Під час дослідження вчені обстежили 740 тисяч 600 жінок, середній вік яких склав 57 років. Вони всі відповідали на питання про те, скільки дітей у них було, і скільки часу вони годували грудьми.

Дослідження також показало, що жінки були більш схильні до ожиріння, якщо у них декілька дітей.

Фото www.muwawa.ru

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров'я, майже три чверті молодих мам віддають перевагу грудному годуванню малюків (у 1990 році шість з десяти).

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує жінкам годувати грудьми своїх дітей, принаймні шість місяців.

Реклама:

Головне сьогодні