Яйця корисніші, ніж вважалося раніше - вчені

— 19 липня 2012, 13:48

Ми добре наслухані про шкоду продуктів: про жири, холестерин, калорії. Однак, виявляється, далеко не всі "страшилки" правдиві, а деякі продукти насправді значно кращі, ніж, вважається. Зокрема, це стосується яєць.

Вчені стверджують, що яйця значно поживніші і корисніші для нашого організму, ніж вважалося раніше, повідомляє The Daily Мail.

Яйця кращі, ніж ми про них думали. Фото pikeletandpie.com

Більше того, дослідники з'ясували, що у яйцях менше жирів, холестерину і калорій, водночас вони містять більше вітаміну D, ніж вважалося раніше.

Велике дослідження, профінансоване Міністерством охорони здоров'я, показало, що середнє яйце має приблизно на 25 відсотків менше насичених жирів, ніж відзначали дослідники у 1980 році.

Тож відмовлятися від улюбленого омлету не варто. Фото loveandcoock.blox.ua

Вони містять 1,3 г жирів, а не 1,7 грама. Людям же рекомендують їсти не більше 20 грамів насичених жирів на день.

Дослідження також показало, що яйця містять значно менше холестерину. Зокрема, 177 мікрограмів холестерину, а не 202 мкг, про які говорили попередні дослідження.

[L]Також у яйці менше калорій – 66 у продукті середніх розмірів, а не записані раніше 78.

Крім того, вчені заявили, що яйця містять майже в два рази більше вітаміну D, ніж було зазначено у 1980 році. Цей вітамін необхідний для захисту кісток і профілактики рахіту.

Але на початку цього року головний санітарний лікар Саллі Девіс відзначила, що багато людей не отримують достатню кількість вітаміну D, а випадки рахіту у дітей зросли в п’ятеро з 1997 року.

Середній яйце містить 1,6 мкг вітаміну D – дві третини рекомендованої добової кількості. Фото lady.ru

Дієтолог Кет Макдональд відзначила: "Таке дослідження дуже позитивне, особливо зараз, коли швидко підтверджується те, що нестача вітаміну D може бути фактором ризику розвитку низки хронічних захворювань".

Вчені з Інституту харчових досліджень кажуть, що яйця стали "здоровішою їжею", тому, що змінився харч курей.

З 1980-х цих птахів годували сумішшю пшениці, кукурудзи, рослинної олії, а не м'ясом і кістяною мукою, що було раніше.

До слова, яйця можуть бути корисними навіть тим, хто має на них алергію.

Дослідження 55 дітей показали, що деякі з них були в змозі з'їсти яйце після того, як невеликі кількості цього продукту були додані до їх раціону, повідомляє ВВС.

Щоправда, лікування алергії продуктами, що містять алергени, є експериментальним, тож лікарі не радять робити це вдома.

Якщо потрохи вводити яйце в ріціон алергіка, то він можу позбутися цієї хвороби. Фото foodnetwork.com

Алергія на яйця є однією з найбільш поширених алергій – її мають до 2,5% дітей.

Результати дослідження, представлені в Новому Англійському журналі медицини, свідчать, що після 22 місяців яєчної терапії (батьки отримали порошкові яйця і щодня додавали в їжу дітей до третини яйця), 75% дітей були в змозі з'їсти еквівалент двох яєць, не реагуючи.

Далі упродовж місця діти не вживали яйця, однак, дослідження показало, що навіть після цього 28% малюків все ще може з'їсти яйце, не маючи алергічної реакції.

Поступово введення в раціон їжі, яка викликає алергічні реакції, виявилося успішним і в інших продуктах, зокрема, арахісі.

Реклама:

Головне сьогодні