У молодих любителів соляріїв ризик захворіти на рак шкіри подвоєються

— 25 липня 2012, 16:23

Нещодавно вчені проаналізували дані 27 досліджень, проведених в період між 1981 і 2012 роках з урахуванням 11 428 випадків захворювання на меланому, повідомляє видання The Daily Mail.

Згідно із ним ризик захворіти на рак зростає на 20% для осіб, які засмагають в солярії, при чому для тих, хто почав робити це до 35 років, ризик подвоюється.

За оцінками дослідження, використання обладнання для засмаги призводить до майже 3500 випадків раку шкіри і 800 смертельних випадків щороку по всій Європі.

Дослідники відзначили, що небезпеку засмаги в солярії було визнано тільки нещодавно, тоді як потужні ультрафіолетові промені можуть бути в 10-15 разів сильнішими, ніж полуденне сонце на березі Середземного моря.

Передусім, дослідники застерігають від сонячних ванн в солярії молодих людей до 18 років.

У той же час вчені з Агентства з охорони здоров'я Великобританії стверджують, що особи до 18 років не повинні відвідувати солярії взагалі.

Зміни в закон Англії передбачають, що особи віком до 18 років не можуть бувати в соляріях та користуватися устаткуванням для засмаги в комерційних приміщеннях, це обмеження також застосовується до Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.

Згідно із науковими спостереженнями, за останні 30 років втричі збільшилась кількість захворювань на меланому у людей старших за 50 років.

Експерти звинувачують у цьому моду на солярії та засмагу на сонці, яка виникла в 70х роках.
Очікується, що рак шкіри буде поширюватися, оскільки він розвивається протягом декількох років, а молодь не прислухається до порад щодо свого здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні