Спорт і секс в спеку створюють ризик серцевого нападу

— 3 серпня 2012, 13:21

Лікарі рекомендують не посилювати навантаження на серцево-судинну систему, оскільки організму важко функціонувати за умови дуже високих температур, повідомляють РИА Новости.

Старший науковий співробітник відділу проблем атеросклерозу кардіологічного науково-виробничого комплексу МОЗ Росії Ігор Сергієнко повідомив, що людям із серцево-судинними захворюваннями в дні з аномально високими температурами, протипоказано бути на відкритому сонці і важливо вести суворий контроль за артеріальним тиском, а при відхиленні від норми слід негайно звернутися до лікаря.

Він рекомендує також обмежити фізичні навантаження. Йдеться навіть про такі регулярні заняття, як щоденні пробіжки в парку.

У свою чергу, лікар-кардіолог вищої категорії Ольга Жихарева повідомила, що в спеку ще одне серйозне випробування для серця і судин - це заняття сексом, так як під час статевого акту збільшується частота пульсу, підвищується артеріальний тиск, зростає частота дихання.

"Секс у спеку - подвійне навантаження, що підвищує ризик серцевого нападу. Вимоги до серця під час сексу в спеку, можна порівняти з бігом або підйомом в швидкому темпі по сходах. Тому людям, що мають проблеми з серцево-судинною системою, від сексу в спеку краще утриматися", - попередила вона.

На думку лікаря-кардіолога, щоб зменшити навантаження на серце і судини під час статевого акту, рекомендується займатися сексом зі звичним партнером і в знайомій обстановці. Якщо під час статевого акту виникають біль у грудях, слабкість, серцебиття або різка задишка, потрібно його припинити.

Реклама:

Головне сьогодні