Вчені винайшли новий шоколад: його жирність менша на 50%

9
14 серпня 2012

Дослідники замінили масло какао і молочні жири у плитках шоколаду на маленькі краплини соку (діаметром до 0.030 мм). Для цього вчені використовували сік апельсину і журавлини, пише The Daily Mail.

У нових шоколадних плиток є фруктовий присмак, зазначають дослідники. Втім, щоб його  не було, можна використовувати воду, або ж невелику кількість вітаміну С замість фруктового соку. Тоді смак у шоколаду буде чистим.

Новий шоколад винайшли хіміки з Університет Варвіка. Результати їхньої роботи опубліковані у Journal of Materials Chemistry.

Стефан Бон з хімічного факультету Університету Варвіка каже: "Усі ми любимо шоколад, але ми всі також знаємо, що багато шоколадних плиток мають високий вміст жиру".

Втім, саме ці жири надають шоколаду ті якості, які так люблять ласуни: гладку поверхню, танення у роті.

"Ми знайшли спосіб залишити ці якості шоколаду, але з фруктовим соком замість жиру", каже Стефан Бон.

Тепер він сподівається, що зроблена стартова точка у винайденні здоровішого шоколаду, а харчова промисловість почне застосовувати здобутки вчених з Університету Варвіка.

powered by lun.ua