Учені створили негормональну протизаплідну пігулку для чоловіків

— 17 серпня 2012, 10:42

Препарат, який поки що має назву JQ1, пригальмовує утворення сперматозоїдів. Ті ж сперматозоїди, які все ж таки утворюються, стають цілком безпечними "лінивими плавцями". Коли ж чоловік припинить приймати пігулки, його фертильність відновиться.

Про це пише The Daily Mail.

Піддослідні самці мишок, що одержували протизаплідний засіб, так само цікавилися самичками, але "безрезультатно". Незабаром після того, як їм перестали давати препарат, гризуни стали татусями – і їхні мишенята були нормальних розмірів та цілком здорові.

"Наші результати демонструють, що препарат, який давали гризунам, викликає швидке та зворотне зменшення кількості та рухливості сперматозоїдів із потужним впливом на фертильність", - заявляє представник Dana-Farber Cancer Centre у Бостоні, Джеймс Бреднер.

"Недостатня кількість варіантів контрацепції для чоловіків несе часткову відповідальність за високий рівень незапланованих вагітностей, особливо серед тинейджерів, та позначається на рівні материнської смертності, етичному, соціальному значенні та вартості абортів та пологів самотніх матерів", - кажуть науковці.

Щоправда, стоїть питання – якщо протизаплідні пігулки для чоловіків нарешті надійдуть у продаж, погодяться вони їх приймати або ж вважатимуть, ще це "зменшуватиме їхню мужність". До того ж, невідомо, чи готові самі жінки довірити своїм партнерам питання запобігання вагітності.

Реклама:

Головне сьогодні