Учені не знайшли доказів, що шоколад і червоне вино лікують серце

5
30 серпня 2012

Доказів того, що шоколад і червоне вино лікують захворювання серця, не існує, стверджують учені.

Такі результати досліджень оприлюднені на Європейському конгресі кардіологів у Мюнхені, пише The Daily Mail

"Не знайдено однозначних підтверджень позитивного впливу шоколаду й чіткого пояснення дії цього механізму", - наводять думку Штефена Деша з кардіологічного центру Лейпцігського університету автори статті.

За словами дослідника, калорії, які містяться у шоколаді, швидше за все, нейтралізують будь-яку захисну дію для серця.

Його сумніви з’явилися одночасно з тим, як голландські вчені спростували міркування про позитивний вплив червоного вина на роботу серця, пише видання.

Вони протестували ресвератрол, який міститься у шкурці червоного винограду і, як вважалося, має низку властивостей, що продовжують людині життя. Однак уживання цієї речовини в капсулах протягом місяця не понизило тиск у пацієнтів із гіпертонією.

"Якщо червоне вино й допомагає, то в цього є більше складне пояснення", - заявив Ерік Сейбрандс із медичного центру Університету Еразма Роттердамського.

За матеріалами InoPressa

powered by lun.ua