Між групою крові і хворобами серця є зв’язок – вчені

— 10 вересня 2012, 10:41

До такого висновку дійшли автори дослідження, яке днями опублікував американський науковий часопис "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", пише "Німецька хвиля".

Якщо у вас четверта група крові, тоді відразу кидайте палити, приділяйте підвищену увагу правильному харчуванню й більше займайтесь спортом, оскільки ризик серцево-судинного захворювання в таких людей найвищий

У порівнянні з першою групою крові схильність отримати ту чи іншу серцеву хворобу в людей з другою групою є більшою на 8%, з третьою - на 11%, і з четвертою групою крові - на 20%.

Причин для паніки, однак, нема. "Ми не можемо змінити групу крові, але ми можемо змінити наш спосіб життя", - зауважив один з авторів дослідження Лю Кай з Гарвардської School of Public Health у Бостоні.

Науковці проаналізували дані 90 тисяч чоловіків і жінок за останні два десятиліття. У понад чотирьох тисяч осіб з цієї групи виникли серцево-судинні захворювання. Під час своїх досліджень учені враховували також вік піддослідних і такі фактори, як звички харчування та можлива генетична спадковість захворювання.

Водночас науковці не досліджували, чому від групи крові залежить ризик серцево-судинного захворювання.

Реклама:

Головне сьогодні