Майже всі сухі сніданки для дітей – "солодощі під маркою мюслів"

— 20 вересня 2012, 14:07

Майже всі без винятку готові сухі сніданки зі злаків для дітей містять надто багато цукру. Про це свідчать результати дослідження компанії Foodwatch 143 продуктів, реклама та оформлення яких напряму розраховані на дітей.

Як з’ясували експерти організації, чотири з п'яти сухих сніданків для дітей складаються зі щонайменше 20% цукру. А у кожному другому – узагалі понад третину, пише Німецька хвиля.

Продуктів з показником, близьким до норми – до 10% – лише близько п'яти відсотків. Навіть так звані екологічно чисті продукти грішать солодким. Понад половину біо-виробників додають більш як 20% цукру. Про це організація із захисту прав споживачів Foodwatch повідомила в середу, 19 вересня, в Берліні.

Експерти дослідили загалом 143 продукти, реклама та оформлення яких напряму розраховані на дітей.

"Готові сухі сніданки, які виробники пропонують дітям, - це ніщо інше, як солодощі під маркою мюслів", - зауважив Олівер Гуіцінґа, відповідальний за цю споживчу кампанію.

За його словами, цей по суті своїй збалансований продукт промисловість перетворила на "дешеву суміш із круп’яного борошна та цукру".

Для виробників пластівці з дешевим складником цукром – вельми ласий ґешефт. Тим часом для здоров’я дітей це може мати незворотні наслідки. За даними Foodwatch, уже нині в Німеччині 15% дітей мають надмірну вагу, шість відсотків потерпають від ожиріння.

Foodwatch вимагає запровадити офіційні норми щодо вмісту цукру в готових сухих сніданках для дітей. Лише продукти з вмістом цукру менше 10% можуть продаватися під маркою харчування для дітей, кажуть захисники прав споживачів.

"Норми цукру слід закріпити законодавчо, оскільки самі виробники добровільно не припинять підкуповувати дітей цукровими бомбами", - каже Олівер Гуіцінґа.

Foodwatch закликала також споживачів остерігатися оманливої реклами та упаковок, які обіцяють "здоровий ріст", "енергію" та "денний раціон мінералів та мікроелементів". Але насправді це не так.

Реклама:

Головне сьогодні