Гладкі діти не відчувають смаку їжі

— 20 вересня 2012, 14:13

Таким дітям важче розрізняти конкретні смаки, ніж дітям з нормальною вагою. А це означає, що вони потребують додаткової їжі, щоб відчути смак.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного в Берлінському університеті Німеччини, повідомляє The Sun.

На думку дослідників, це може допомогти в розробці стратегій профілактики ожиріння.

Вони вважають, що заохочування дітей виявляти різні смаки може надати імпульс до повернення до нормальної ваги.

В рамках дослідження лікарі запросили 200 молодих людей, з який половина страждає на ожиріння, у віці від 6 до 18 років для виявлення різних смаків на паперових стрічках. Це були варіації з п'яти основних смаків - гіркий, солодкий, солоний, кислий і солоний.

РЕКЛАМА:

Діти з нормальною вагою на десять відсотків більш ефективно розрізняли всі п'ять смаків.

Реклама:

Головне сьогодні