Як правильно підібрати гарніри. Поради дієтолога
Нерідко можна почути, що, у бажанні не набрати зайвого, перестають їсти картоплю та зводять до мінімуму крупи. Але лікар-дієтолог Оксана Скиталінська переконує, робити так невірно.
Бо харчування тоді збалансоване, коли воно різноманітне.
Крім того, правильно підібрані гарніри взаємно посилюють дію компонентів, із яких вони складаються: рослинні білки краще засвоюються у присутності тваринних, а дія жирного м'яса чи риби на підшлункову залозу та печінку пом'якшується овочевим гарніром.
Не забудьте про це сьогодні під час обідньої перерви! :)))
Ось деякі з правильно підібраних гарнірів.
Відварне м'ясо і парові м'ясні котлети краще всього поєднуються з відварною картоплею, морквою, консервованим зеленим горошком, зеленими стручками квасолі, а також з неочищеним рисом.
![]() |
До відвареної або парової риби ідеально підходить відварна картопля.
![]() |
До рибних битків краще подати відварні стручки зеленої квасолі.
![]() |
Стручки зеленої квасолі ідеально підходять до рибних битків |
Курку або індичку їжте з вермішеллю із цільнозернового борошна або неочищеним рисом.
Гуляш із яловичини непогано поєднується з гречаною кашею.
До деяких гарнірів також потрібна своя добавка - якщо вони здаються прісними на смак.
Найкраще покласти до них кілька скибочок свіжого огірка, помідора, лимона або буквально одну столову ложку вимоченої кислої або свіжої капусти.
![]() |
Такі добавки не тільки покращують смак, але вони ще й стимулюють виділення шлункових соків, а значить, їжа перетравиться швидше.
Фото Смачно.com, yak-prosto.com, kulinaria.nnm.ru, domohazyajki.com