Як правильно підібрати гарніри. Поради дієтолога
Нерідко можна почути, що, у бажанні не набрати зайвого, перестають їсти картоплю та зводять до мінімуму крупи. Але лікар-дієтолог Оксана Скиталінська переконує, робити так невірно.
Бо харчування тоді збалансоване, коли воно різноманітне.
Крім того, правильно підібрані гарніри взаємно посилюють дію компонентів, із яких вони складаються: рослинні білки краще засвоюються у присутності тваринних, а дія жирного м'яса чи риби на підшлункову залозу та печінку пом'якшується овочевим гарніром.
Не забудьте про це сьогодні під час обідньої перерви! :)))
Ось деякі з правильно підібраних гарнірів.
Відварне м'ясо і парові м'ясні котлети краще всього поєднуються з відварною картоплею, морквою, консервованим зеленим горошком, зеленими стручками квасолі, а також з неочищеним рисом.
До відвареної або парової риби ідеально підходить відварна картопля.
До рибних битків краще подати відварні стручки зеленої квасолі.
Стручки зеленої квасолі ідеально підходять до рибних битків |
Курку або індичку їжте з вермішеллю із цільнозернового борошна або неочищеним рисом.
Гуляш із яловичини непогано поєднується з гречаною кашею.
До деяких гарнірів також потрібна своя добавка - якщо вони здаються прісними на смак.
Найкраще покласти до них кілька скибочок свіжого огірка, помідора, лимона або буквально одну столову ложку вимоченої кислої або свіжої капусти.
Такі добавки не тільки покращують смак, але вони ще й стимулюють виділення шлункових соків, а значить, їжа перетравиться швидше.
Фото Смачно.com, yak-prosto.com, kulinaria.nnm.ru, domohazyajki.com