Від бурхливих емоцій можна померти - вчені

— 18 жовтня 2012, 10:43

Такого висновку дійшли вчені університетської клініки Ростока у Німеччині, повідомляє The Daily Mail.

Німецькі вчені наголошують, що їм вдалося виявити точно, як раптове відкриття може бути фатальним.

Вони кажуть, що певна новина чи подія змушує організм виробляти велику кількість гормонів стресу, в тому числі адреналін, який звужує основні артерії, які постачають у серце кров.

Це паралізує головні насосні камери серця, викликаючи різку зміну ритму, що схоже на серцевий напад. Катастрофу, яка відбувається в організмі, вчені назвали "синдромом розбитого серця".

Жертва події, раптом починає важко дихати, відчуває різкий біль у грудях, слабкість. Деякі паціенти помирають, якщо не отримують термінової реанімації.

За словами кардіолога Крістофа Нієнабера, пацієнти страждають від важкого емоційного навантаження, позитивного або негативного. "Їхні серця буквально розриваються. Зазвичай процес триває протягом декількох хвилин. Типовий сценарій - погана новина. Тим не менше, те саме трапляється і з гарними повідомленнями і нам невідомо, що частіше призводить до нападу", - каже він.

Більше за все страждають від цього жінки у віці від 50-ти до 70-ти років.

Вчені також виявили, що 2% із 30 тис. британців, які щорічно потрапляють до лікарні із серцевим нападом, насправді страждають від синдрому розбитого серця. Загалом, це близько 6-ти тисяч пацієнтів.

Реклама:

Головне сьогодні