Помер чоловік, що 6 місяців прожив без серця

— 18 жовтня 2012, 11:37

Після того, як у нього виявили ракову пухлину, лікарі замінили його серце на два насоси, кожен з яких виконував функцію правого і лівого боку серця. Цю унікальну операцію провели в квітні цього року, повідомляє Бі-бі-сі.

За словами лікарів, Халік помер, коли у нього відмовила печінка. Чому саме вона відмовила, повинен встановити розтин: прямого зв'язку з функціонуванням штучного серця лікарі не бачать.

Незважаючи на те, що у Халіка не було пульсу і йому доводилося завжди носити з собою акумулятори, які забезпечували енергією його механічне серце, він міг без проблем пересуватися і навіть користуватися лікарняним спортзалом.

Халік стояв у черзі на донорський орган.

Раніше він був не в змозі прийняти донорське серце, тому що через рак він не міг приймати лікарські препарати, необхідні для успіху донорської операції.

Раніше лише одна людина, американець з Техасу, переніс операцію з видалення серця, подібну до тієї, яку зробили Халік. Техасець прожив після неї всього тиждень.

Операцію Халік робив Ян Пірко, директор відділу кардіології Празького інституту клінічної та експериментальної медицини.

Реклама:

Головне сьогодні