Жіночий настрій не залежить від ПМС?

— 25 жовтня 2012, 13:42

За словами лікаря Сари Романс з Університету Отаго (Нова Зеландія), психологічні симптоми у цей період можуть бути реальними, але вони виникають через стрес чи відсутність підтримки, і зовсім не пов'язані із коливаннями гормонального фону, пише The Daily Mail.

Вона також каже, що менструальний синдром історично був центром міфів і непорозумінь, що призводило до певних обмежень діяльності жінок на цей період.

Вона зіставила разом 47 досліджень, які проводилися у період з 1971-го по 2007-ий рік. Виявилося, що лише 15% досліджень знайшли докази існування ПМС.

Інші 38% досліджень встановили, що поганий настрій справді існує у цей період, але він викликаний зовсім іншими факторами і з'являється також і в інші періоди життя жінки.

Як висновок, лікар наголосила, що достеменних доказів специфічного синдрому зміни настрою не існує.

"Ми з самого початку скептично ставилися до ідеї того, що будь-які емоційні зміни у жінок пов'язані тільки з їх репродуктивними функціями, - говорить автор дослідження. - Думаю, що багато хто вважав довід про вплив ПМС на жіночий характер куди більш обгрунтованим і підтвердженим науково, ніж це виявилося насправді".

Реклама:

Головне сьогодні