Спершу спорт, потім сніданок – порада медиків

— 30 жовтня 2012, 12:38

Фізичні навантаження до сніданку допоможуть не лише стати стрункішим, а й позбутися жирів, які є в крові, та які можуть призводити до закупорки артерій.

Коли людина займається спортом перед сніданком, організм просто змушений брати енергію саме з жирових запасів, пояснює керівник дослідження, доктор Джейсон Гілл з Університету Глазго.

Про це повідомляє The Daily Mail із посиланням на British Journal of Nutrition.

В експерименті взяли участь десятеро чоловіків. Вони тричі завітали до лабораторії, де їх частували сніданком. Під час першого візиту вони не робили жодних фізичних вправ, під час другого дослідники попросили їх перед їжею годину походити в швидкому темпі, а під час третього – так само пройтися, але вже після сніданку.

З’ясувалося, що завдяки ходінню натщесерце піддослідні спалили на 33% жиру більше, ніж тоді, коли дали собі навантаження вже після сніданку. На додачу саме в той день, коли добровольці ходили перед їжею, вчені зафіксували нижчий рівень жирів у їхніх аналізах крові.

Натщесерце можна не лише ходити, а піддавати себе інтенсивнішим фізичним навантаженням, каже Гілл. У "голодного" організму цілком вистачить ресурсів на 1,5-2 години вправ, запевняє вчений.

Однак тим, для кого вчасно не поснідати – нестерпна мука, Гілл радить не впадати в відчай.

"Є величезна різниця між тим, щоби нічого не робити, і тим, щоби робити щось", - каже він.

"Якщо ви відчуваєте, що валитеся з ніг, бо не можете робити вправи, не з’ївши перед цим скибку тоста, зробіть їх потім. Ви все одно матимете від них велику користь", - запевняє вчений.

Реклама:

Головне сьогодні